Screen senčila so podobna rolo senčilom ter primerna za notranje kakor tudi zunanje senčenje bivalnih prostorov  in teras. Posebnost senčil so tkanine, ki istočasno senčijo in zračijo prostor pri tem pa še nudijo zaščito pred vdorom insektov. Odlikuje jih UV zaščita in ohranjanje svetlobe v prostoru. V primerjavi z roletami ali žaluzijami imajo manjšo kaseto in so primerna za izredno velike širine. Screen tkanina omogoča pogled navzven v različnih odstotkih prosojnosti.
Pri vseh tipih screen senčil je možen ročni pogon preko reduktorja in palice, elektro pogon z upravljanjem preko stikala, daljinca ali vmesnika in aplikacije na telefonu.

SCREEN ZIP model

Pri ZIP senčilu platno teče v stranskih vodilih po sistemu »zadrge«, kar omogoča optimalno napetost screen tkanine. Razen mrežaste tkanine je možna tudi izvedba z zatemnilnimi materiali. ZIP model je najbolj primerna izvedba za zaščito pred vetrom, saj sistem vpetja platna v vodilih onemogoča gibanje zraka.

SCREEN JEKLENICA

Model screena z jeklenico odlikujejo stranska vodila iz nerjavečega materiala, ki v nasprotju z ZIP izvedbo omogoča bolj zračen prostor.