02 25 15 429

041 652 201

viktor@roletarstvo.com

Partner

ROLETE

Rolete v izvedbi z aluminijastimi  (ALU) ali plastičnimi (PVC) lamelami so izdelek, ki nudijo veliko toplotno zaščito v poletnih mesecih in prav tako veliko izolativno zaščito v zimskih mesecih. Istočasno rolete s svojo izvedbo tesnil dajejo protihrupno zaščito, kar je zelo pomembno v mestnih središčih. Izvedba z ALU lamelami pa uvršča rolete še v sistem varovanja prostorov pred vlomi. Rolete so v ta namen opremljene s protivlomnimi vzmetmi, ki onemogočajo dvig rolete z zunanje strani.

GALERIJA ROLET (za povečavo klikni po sliki)

Roletarstvo - RoleteRoletarstvo - RoleteRoletarstvo - RoleteRoletarstvo - RoleteRoletarstvo - RoleteRoletarstvo - RoleteRoletarstvo - RoleteRoletarstvo - RoleteRoletarstvo - RoleteRoletarstvo - Rolete  1 - 10

Glede na sistem vgradnje razlikujemo naslednje tipe rolet:

PREDOKENSKE ROLETE

so lahko izvedene z različnimi oblikami omaric kot so pravokotne s prirezanim robom, zaobljenim robom ali ovalne oblike. Primerne so za vgradnjo v odprtine z že izdelano fasado. Pogosto se montirajo na balkonih kot zunanje stene za zapiranje, kar zmanjšuje vdor hladnega zraka in vročine v poletnih mesecih. To je najbolj razširjeni tip rolet s kvalitetnimi vodili in tesnilnimi ščetkami, osi pa so opremljene s krogličnimi ležaji, ki omogočajo dviganje rolet brez večjega napora. Proti neželenemu dvigu rolet od zunaj so le te opremljene s protivlomnimi vzmetmi. Z vidika varovanja je možno rolete opremiti tudi z varovali v zaključnih letvah, ki dodatno blokirajo možnost dviga rolet. Lamele v PVC ali ALU varianti so na razpolago v vseh odtenkih in se zlahka prilagodijo vsaki fasadi. Možno je tudi dodatno barvanje po lestvici RAL.

Četrt oval omaricaOval omaricaPrirezana omarica

NADOKENSKE ROLETE

so primerne za novogradnje, saj se rolo omarica skupaj z oknom vgradi v zidno odprtino. Omarica ima pokrov, ki se odpira s spodnje ali sprednje strani in s sistemom zapiranja popolnoma preprečuje vdor zunanjega zraka. V smislu izolacije pa so omarice še dodatno opremljene s stiropornimi vložki, ki dajejo izredne izolativne lastnosti proizvoda.

Nadokenske omarice so na voljo v raznih izvedbah:

  • enostavna brez stiropornega vložka
  • omarica s stiropornim vložkom
  • omarica, v kateri je nameščen komarnik in notranje rolo senčilo

PODOMETNE ROLETE

se vgrajujejo pri novogradnjah pred izdelavo fasade. Omarica je izdelana tako, da jo je možno v celoti skriti pod fasado. Viden je le pokrov za servisiranje, ki se odpira navzdol in omogoča dostop v notranjost rolo omarice.

 

 

Pri vseh naštetih tipih rolet je možna izvedba:

  • Z ALU lamelami, ki so polnjene s poliuretansko peno in zaščitene proti bočnemu premiku s PVC eretirji. Prednost ALU lamel je v veliki obstojnosti na vremenske vplive in posebej še obstojnost na soncu. Glede na trdnost profila se ALU lamele uporabljajo za večje širine tudi tja do 270 cm.
  • S PVC lamelami, ki so votle brez polnila in prav tako nudijo visoko stopnjo izolativnosti, ki jo daje votli profil. Prednost PVC lamel je predvsem manjša teža in tišja uporaba.

39 mm ALU lamela polnjena s poliuretansko peno43 mm ALU lamela polnjena s poliuretansko penoPVC lamela

Roletarstvo - Roleta s komarnikomPri vseh tipih rolet je možna vgradnja rolo komarnika, ki pa zahteva nekaj večjo omarico in vodila z dvojnimi utori posebej za lamele in posebej za komarnik, ki so  opremljena s tesnilnimi ščetkami. (za povečavo klikni po sliki)

Upravljanje rolet je v vseh naštetih izvedbah lahko:

  1. Ročno preko traku, ki se navija v kaseto
  2. Ročno preko palice in reduktorja
  3. Elektromotorno s posluževanjem preko stikala ali daljinskega upravljalnika.

123

KLASIČNE ROLETE

 Roletarstvo - Profil klasičnih roletv nadokenskih lesenih omaricah so izdelek, ki je v uporabi že vsaj 50 let. Nekoč so bila okna zaščitena z lesenimi roletami, ki so bile precej težje od novejših PVC rolet in še posebej zahtevne za vzdrževanje. Te lesene in kasneje PVC rolete je možno še danes zamenjati s PVC KLASIČNIMI roletami v vseh možnih barvnih odtenkih. Vodila, mehanizem za dviganje in navijalna os v tem primeru ostanejo obstoječa,  zato je takšna zamenjava rolet tudi cenovno najugodnejša.

-------------------------------------

ROLETARSTVO VIKTOR MIKLAUŽIČ s.p.

Pasterkova ulica 15

2000 Maribor

ID št. za DDV: SI66168252

Matična št.: 5453010000

IBAN (Nova KBM d.d.): SI56 0417 3011 0127 495

Kontakt (obrazec)

Pravno obvestilo

© 2015 - Roletarstvo Viktor Miklaužič s.p.